Daripada hadis sahih Al-Bukhari yang bermaksud:

“Apakah amalan yang paling dicintai di sisi Allah SWT? Nabi menjawab, solat pada waktunya. Dia (perawi) bertanya lagi kemudian apa. Jawab Baginda, berbuat baik kepada kedua ibu bapa. Dia bertanya lagi kemudian apa. Jawab Baginda, jihad pada jalan Allah SWT”.

Solat merupakan tuntutan wajib bagi seluruh umat Nabi Muhammad SAW dan sebaik-baik solat adalah solat pada awal waktu. Utuhnya tiang agama seseorang dilihat kepada cara solatnya. Solat itu perlu kepada usaha untuk tidak sesekali meninggalkannya dan biasakan diri untuk solat di awal waktu. Hendak biasakan yang tak biasa itu mudah, namun daripada yang biasa untuk menjadi kebiasaan atau istiqamah itu tak mudah.

AMRU telah melancarkan satu laman sesawang khas untuk berkongsi waktu-waktu solat di Malaysia. WaktuSolat.com dapat membantu dan memudahkan seluruh umat Islam di Malaysia untuk mengetahui waktu solat di daerah masing-masing hanya di hujung jari.

AMRU bukan sahaja ingin mengembangkan perniagaan semata-mata. Namun, ingin menyelami jiwa para pelanggan dengan mengeluarkan produk yang dapat mendekatkan diri kepada pencipta.

WaktuSolat.com dibangunkan bersama oleh AMRU dan Exnano Creative. Layari WaktuSolat.com untuk mendapatkan berkaitan waktu solat di kawasan anda.


Kongsikan Artikel Ini

Eksklusif

Sejadah Mini Eksklusif

Memberikan keselesaan ketika sujud dan mampu menyerap tekanan pada bahagian dahi, hidung dan tapak tangan dengan sangat baik.

Berkaitan


Berita

Siri Mohon Pencerahan Ustaz Mula Diterbitkan

Perkongsian ilmu adalah satu budaya di dalam organisasi AMRU. Oleh itu, kami cuba terjemahkan perkongsian ini dengan orang ramai melalui penerbitan rancangan soal jawab agama yang bertajuk..

Berita

Kongsi Pendapat Menerusi Siri KANTA

Banyak perkara yang bermain difikiran manusia saban hari. Masing-masing mempunyai sisi pandang yang berbeza mengenai sesuatu topik. Jadi, pihak AMRU cuba ketengahkan pandangan individu tersebut..

Berita

Siti Khadijah x AMRU: Kolaborasi Bagi Menghasilkan Sejadah Yang Selesa

Pemilihan kerjasama ini dilakukan kerana kami berkongsi nilai-nilai yang sama di dalam memperkenalkan produk kepada..

Berita

Menangi Tiket Umrah Percuma

Sempena musim perayaan ini, pihak AMRU akan mengadakan cabutan bertuah bagi menghargai para pelanggan yang sentiasa memberi sokongan. Setiap tempahan bernilai RM190 akan dapat satu tiket untuk..

Eksklusif

Sejadah Tebal, Lembut & Selesa

Mampu menyerap tekanan ketika solat dengan sangat baik. Khususnya pada bahagian sendi seperti tumit kaki, lutut serta pada dahi.

Langgan Newsletter Percuma

Jadi orang yang pertama untuk mengetahui sebarang tawaran atau promosi dari kami. Daftar segera!