AMRU dengan kerjasama agensi kreatif Weeknd Chapter telah melancarkan siri video pendek yang bertajuk “KEMBALI”. Tujuan video pendek tersebut adalah untuk memberi kesedaran berkenaan solat yang menjadi tuntutan wajib kepada seluruh umat Islam.

KEMBALI adalah satu monolog dalaman seorang pemuda yang sering mengenangkan kisah lampau dirinya yang penuh dengan kemaksiatan. Dosa-dosa terdahulu menjadi bayangan yang mengikuti setiap langkah pemuda itu. Sampai suatu ketika, perasaan penat dengan segala keseronokan dunia mula timbul dalam diri. Akhirnya pemuda itu kembali mengingati Allah SWT dengan bersendirian mengadu nasib diri dan memohon keampunan kepada-Nya.

Pembikinan video KEMBALI adalah berbentuk siri video pendek, tujuannya adalah untuk memudahkan setiap masyarakat memahami konten yang ingin disampaikan. Pengisian kesedaran tentang solat dilihat mampu menarik minat masyarakat kerana setiap daripada kita sering alpa dengan keseronokan dunia sehingga mengabaikan tuntutan wajib solat lima waktu.

InsyaAllah semoga siri video pendek KEMBALI dapat memberi pengajaran kepada kita semua. Kembali mencintai Allah SWT dan berharap dicintai-Nya kembali.


Kongsikan Artikel Ini

Eksklusif

Sejadah Tebal, Lembut & Selesa

Mampu menyerap tekanan ketika solat dengan sangat baik. Khususnya pada bahagian sendi seperti tumit kaki, lutut serta pada dahi.

Berkaitan


Berita

Pra Lancar Floral Sajada Edisi Terhad Keluaran AMRU

Floral Sajada ini didatangkan dengan tiga pilihan warna iaitu warna Ivory Cream, Titanium Black dan Olive Green. Semua sejadah ini dihasilkan di Turki dengan mutu kerja yang sangat teliti dan kemas...

Berita

Siri Mohon Pencerahan Ustaz Mula Diterbitkan

Perkongsian ilmu adalah satu budaya di dalam organisasi AMRU. Oleh itu, kami cuba terjemahkan perkongsian ini dengan orang ramai melalui penerbitan rancangan soal jawab agama yang bertajuk..

Berita

Berjaya Memiliki Nama Domain Amru.com

Alhamdulillah, setelah melalui beberapa proses negosiasi, pada tahun lepas kami telah berjaya membeli nama domain amru.com dengan nilai yang tidak dapat didedahkan. Domain empat huruf ini telah..

Berita

Secara Rasmi, AMRU Kini Di Shopee!

Sejada AMRU kini boleh didapati secara atas talian melalui platform e-dagang terkemuka Shopee, yang mempunyai lebih daripada 16 juta pengguna di Malaysia...

Eksklusif

Sejadah Mini Eksklusif

Memberikan keselesaan ketika sujud dan mampu menyerap tekanan pada bahagian dahi, hidung dan tapak tangan dengan sangat baik.

Langgan Newsletter Percuma

Jadi orang yang pertama untuk mengetahui sebarang tawaran atau promosi dari kami. Daftar segera!