AMRU dengan kerjasama agensi kreatif Weeknd Chapter telah melancarkan siri video pendek yang bertajuk “KEMBALI”. Tujuan video pendek tersebut adalah untuk memberi kesedaran berkenaan solat yang menjadi tuntutan wajib kepada seluruh umat Islam.

KEMBALI adalah satu monolog dalaman seorang pemuda yang sering mengenangkan kisah lampau dirinya yang penuh dengan kemaksiatan. Dosa-dosa terdahulu menjadi bayangan yang mengikuti setiap langkah pemuda itu. Sampai suatu ketika, perasaan penat dengan segala keseronokan dunia mula timbul dalam diri. Akhirnya pemuda itu kembali mengingati Allah SWT dengan bersendirian mengadu nasib diri dan memohon keampunan kepada-Nya.

Pembikinan video KEMBALI adalah berbentuk siri video pendek, tujuannya adalah untuk memudahkan setiap masyarakat memahami konten yang ingin disampaikan. Pengisian kesedaran tentang solat dilihat mampu menarik minat masyarakat kerana setiap daripada kita sering alpa dengan keseronokan dunia sehingga mengabaikan tuntutan wajib solat lima waktu.

InsyaAllah semoga siri video pendek KEMBALI dapat memberi pengajaran kepada kita semua. Kembali mencintai Allah SWT dan berharap dicintai-Nya kembali.


Kongsikan Artikel Ini

Eksklusif

Sejadah Tebal, Lembut & Selesa

Mampu menyerap tekanan ketika solat dengan sangat baik. Khususnya pada bahagian sendi seperti tumit kaki, lutut serta pada dahi.

Berkaitan


Berita

AMRU x Artortoise: Kad & Sampul Raya Percuma Bertemakan Kesedaran Pandemik Covid-19

AMRU dengan kerjasama produksi kreatif Artortoise telah mengeluarkan kad dan sampul raya yang bertemakan barisan hadapan negara. Tema ini diterapkan dalam rekaan kad dan sampul raya keluaran AMRU..

Berita

Kongsi Pendapat Menerusi Siri KANTA

Banyak perkara yang bermain difikiran manusia saban hari. Masing-masing mempunyai sisi pandang yang berbeza mengenai sesuatu topik. Jadi, pihak AMRU cuba ketengahkan pandangan individu tersebut..

Berita

Secara Rasmi, AMRU Kini Di Shopee!

Sejada AMRU kini boleh didapati secara atas talian melalui platform e-dagang terkemuka Shopee, yang mempunyai lebih daripada 16 juta pengguna di Malaysia...

Berita

Siti Khadijah x AMRU: Kolaborasi Bagi Menghasilkan Sejadah Yang Selesa

Pemilihan kerjasama ini dilakukan kerana kami berkongsi nilai-nilai yang sama di dalam memperkenalkan produk kepada..

Eksklusif

Sejadah Mini Eksklusif

Memberikan keselesaan ketika sujud dan mampu menyerap tekanan pada bahagian dahi, hidung dan tapak tangan dengan sangat baik.

Langgan Newsletter Percuma

Jadi orang yang pertama untuk mengetahui sebarang tawaran atau promosi dari kami. Daftar segera!