AMRU dengan kerjasama agensi kreatif Weeknd Chapter telah melancarkan siri video pendek yang bertajuk “KEMBALI”. Tujuan video pendek tersebut adalah untuk memberi kesedaran berkenaan solat yang menjadi tuntutan wajib kepada seluruh umat Islam.

KEMBALI adalah satu monolog dalaman seorang pemuda yang sering mengenangkan kisah lampau dirinya yang penuh dengan kemaksiatan. Dosa-dosa terdahulu menjadi bayangan yang mengikuti setiap langkah pemuda itu. Sampai suatu ketika, perasaan penat dengan segala keseronokan dunia mula timbul dalam diri. Akhirnya pemuda itu kembali mengingati Allah SWT dengan bersendirian mengadu nasib diri dan memohon keampunan kepada-Nya.

Pembikinan video KEMBALI adalah berbentuk siri video pendek, tujuannya adalah untuk memudahkan setiap masyarakat memahami konten yang ingin disampaikan. Pengisian kesedaran tentang solat dilihat mampu menarik minat masyarakat kerana setiap daripada kita sering alpa dengan keseronokan dunia sehingga mengabaikan tuntutan wajib solat lima waktu.

InsyaAllah semoga siri video pendek KEMBALI dapat memberi pengajaran kepada kita semua. Kembali mencintai Allah SWT dan berharap dicintai-Nya kembali.


Kongsikan Artikel Ini

Eksklusif

Sejadah Mini Eksklusif

Memberikan keselesaan ketika sujud dan mampu menyerap tekanan pada bahagian dahi, hidung dan tapak tangan dengan sangat baik.

Berkaitan


Berita

Dapatkan Produk AMRU Di AEON Mall Terpilih

Peruncit terbesar di Asia AEON Mall membina jaringan perniagaan bersama dalam membantu mengembangkan industri peruncitan negara. Usaha sama AEON Mall x AMRU beriltizam untuk memenuhi kehendak dan..

Berita

AMRU x Artortoise: Kad & Sampul Raya Percuma Bertemakan Kesedaran Pandemik Covid-19

AMRU dengan kerjasama produksi kreatif Artortoise telah mengeluarkan kad dan sampul raya yang bertemakan barisan hadapan negara. Tema ini diterapkan dalam rekaan kad dan sampul raya keluaran AMRU..

Berita

AMRU Menerima Bayaran Ansuran Mudah Patuh Syariah Menerusi Split

Konsep ‘Buy Now, Pay Later’ (BNPL) semakin popular dalam kalangan mereka yang gemar membeli secara online. Split salah satu platform yang menawarkan perkhidmatan pembayaran ansuran mudah..

Berita

Pelajari Al-Quran Menerusi Siri Tartil Quran

Setelah menerbitkan rancangan Mohon Pencerahan Ustaz, AMRU kini juga menerbitkan siri rancangan Tartil Quran bagi mengupas ilmu-ilmu berkaitan al-Quran. Ia juga telah diterbitkan secara bersiri..

Eksklusif

Sejadah Premium Untuk Orang Tersayang

Sejadah isian kapas asli yang hadir dengan dua warna premium sungguh memikat. Sulaman pada bahagian tepi sejadah pula memberikan sentuhan eksklusif.

Langgan Newsletter Percuma

Jadi orang yang pertama untuk mengetahui sebarang tawaran atau promosi dari kami. Daftar segera!